Om Saltr Vikingmarked

Saltr vikingmarked er en frivillig organisasjon som har som formål å formidle kultur, tradisjon og håndverk fra vikingtiden til barn og unge, med et spesielt fokus på nord-norsk historie. Saltr vikingmarked ble stiftet i oktober 2018 av Marianne Ilstad, Christel Meyer og Maciej Emil Kulosa, som alle har flere års erfaring fra ulike lag og grupper som rekonstruerer norsk og polsk vikingtid og middelalder.

Foto: Ernst Furuhatt Motiv: Sølvskatten fra Bodø


Vårt hovedfokus som formidlingsorganisasjon er å levendegjøre den nord-norske kulturhistorien, og tilgjengelig gjøre både den norrøne og samiske kulturarven for nye generasjoner. Vi har lang erfaring med formidling til barn og ungdom og legger spesielt vekt på praktisk deltakelse i vår formidling.

Foto: Thomas Hegge Moen

Vi lager det meste av utstyret vårt selv og har kunnskap og erfaringer med et bredt utvalg av aktiviteter slik som perlemaking, søm, smie, metallarbeid, skinnarbeid, trearbeid, bueskyting, plantefarging osv. Vi har lang erfaring med å holde kurs og foredrag for både store og små.

Saltr vikingmarked arrangeres annet hvert år siden medlemmene våre også ønsker å reise rundt til andre marked og utendørsmuseum med fokus på levende historieformidling i Europa. Neste Saltr Vikingmarked arrangeres 28. juli – 2. august 2021. I tillegg er vi i gang med en rekke store internasjonale samarbeid i forbindelse med våre spennende fremtidsplaner. I 2020 er hovedfokuset vårt et smedseminar med fokus på å heve kvaliteten på formidling av smedyrket til barn og unge.


I Saltr vikingmarked har vi nulltoleranse i forhold til rasistiske, diskriminerende, religiøse og politiske ytringer. Våre verdier slik som inkludering, toleranse og likeverd vektlegges i alle arrangement og samarbeid vi inngår. I tillegg til å arrangere selv, samarbeider vi med mange små og store frivillige organisasjoner, lag, museum, sagaspill og arrangementer.

Saltr Vikingmarked er stolt av sin visjon om å skape en gratis markedsopplevelse for lavinntektsfamilier i samarbeid med flyktningkontoret i Bodø kommune og mottaket på Tverlandet.

Foto: Thomas Hegge Moen

Styremedlemmer

Christel Meyer
Styreleder, markedskoordinator.
Hovedansvarlig for prosjektledelse, hovedsponsorer, samarbeidspartnere, grafisk design og digitale plattformer.
Tlf.nr: 97096028


Marianne Ilstad
Styremedlem, markedskoordinator.
Hovedansvarlig for lokale sponsorer og tilskudd, samt frivillig koordinator.
Tlf.nr: 90699307

Maciej Emil Kulosa
Styremedlem, markedskoordinator.
Hovedansvarlig for konstruksjon og markedsplass.
Tlf.nr: 98024701

Forfatter: Saltrvikingmarked

Saltr vikingmarked ble stiftet i 2018 av Marianne Ilstad, Christel Meyer og Maciej Emil Kulosa. Saltr vikingmarked er et historisk marked med fokus på formidling av tradisjon, kultur og håndverk fra vikingtiden. Målet vårt er at markedet skal bli et årlig arrangement med fokus på barn og unge. Saltr vikingmarked vil samarbeide tett med museum, husflidslag, skoler/barnehager, vikinglag og historiske lag i hele Norge. Foreningens mål er å spre kunnskap og skape interesse for å forvalte norrøn kulturarv. Saltr vikingmarked ønsker å være et inkluderende kulturarrangement som skal være tilgjengelig for flest mulig. Så godt det lar seg gjøre økonomisk skal markedet være et kulturarrangement som åpner for gratis inngang og aktiviteter for lavinntektsfamilier. Saltr vikingmarked ønsker å videreføre arbeidet som stifterne gjorde under Bodvin Vikingmarked 2018 som markedsarrangører og medlemmer i Bodvin vikinglag. På Saltr vikingmarked har vi nulltoleranse i forhold til rasistiske, diskriminerende, religiøse og politiske ytringer. Brudd på dette vil føre til umiddelbar bortvisning fra markedsområdet.

Legg igjen en kommentar